Meisjeskracht


Coach voor meisjes, meiden en moeders
 


 

‘Je zit echt in in de puberteit!’ riep mijn zusje een keer, maar ik ben nog maar negen!’ Meidenvenijn, groepsdruk, erbij willen horen, heftige emoties en verdriet, oude angsten die weer terugkomen, pesten, onzekerheid en eenzaamheid, zijn thema’s die een grotere rol gaan spelen rond het negende levensjaar. En daarom is die leeftijd zo interessant, boeiend en lastig.


* Heb jij het gevoel dat jouw 9-jarige, of 8 of 10 ;-), dochter al in de puberteit zit? 

* Vraag jij je wel eens af of het gedrag van je dochter bij haar leeftijd past?

* Zou jij meer willen weten over hoe jij haar in deze fase het beste kunt ondersteunen?

JA?

Dan is deze workshop echt iets voor jou!

Je wordt een sensitieve moeder die aanvoelt wat haar kind nodig heeft. Je wordt positiever in je benadering van je dochter. Je snapt haar gedrag beter en kunt daar makkelijker mee om gaan en op in spelen. Jij weet voortaan wat zij nodig heeft.

Rond de 9 jaar komt jouw kind in een overgangsfase. De overgang van een druk bewegend lichaam en een rustig hoofd, naar een rustig lichaam en een druk hoofd. Tot 9 jaar gaat het leven vooral om spelen, bewegen, doen en ervaren. Vanaf ongeveer 9 jaar wordt jouw kind ineens oplettend en alerter, het hoofd gaat meedoen. Ze spelen niet meer alleen met hun lijf, maar ook met hun hoofd: er wordt meer gekletst, ze worden zich bewust van hun eigen IK en hun rol in het geheel. Wie ben ik, waar kom ik vandaan en hoe zitten andere mensen in elkaar?

Jouw kind onderzoekt zo haar eigen binnenwereld en ontdekt dat ze er eigenlijk alleen voor staat. De onzekerheid, de angst en eenzaamheid die deze ontwikkeling met zich meebrengt is heel groot. Dit vergt iets van ons als volwassene, als opvoeder. Met het kind praten, gevoelens delen en laten zien hoe jij als ouder dagelijkse problemen oplost, is heel belangrijk in deze periode. 

Neem angsten serieus, maar ga er niet te zwaar mee om. Jouw kind heeft een ouder nodig die vol levenslust in het leven staat en naar zichzelf kan kijken.


Tijdens de workshop:

  • Vertel ik jou alles over de negenjaarsfase en de do's en don'ts 
  • Praten we over verschillende thema’s en behoeftes die spelen in deze periode en hoe je daarmee om kunt gaan
  • Ontvang je uiteraard veel praktische tips en handvatten voor thuis
  • Is er de mogelijkheid om ervaringen te delen, heel waardevol en helpend
  • Kun je het boek ‘Ik ben 9’ inkijken en voor € 19,95 direct kopen.

In het boek ‘IK BEN 9’ zie je 15 portretfoto’s van kinderen van negen. In interviews en dagboekfragmenten vertellen ze hoe het is om negen jaar te zijn. Daarnaast vind je leuke tips en weetjes. Helemaal achterin het boek vind je de theorie over de negenjaarsfase bestemd voor ouders/verzorgers en iedereen die met kinderen rond de negen jaar werkt. Het boek is perfect te gebruiken als naslagwerk van de workshop en daarnaast een prachtig aanknopingspunt voor gesprekken met jouw negenjarige. 

Voor wie? Voor iedereen die leeft of werkt met kinderen tussen de 8 en 10 jaar (bijvoorbeeld: ouders, grootouders, leerkrachten, BSO-medewerkers, enz.) 

Het is voor onderwijsinstellingen ook mogelijk om een workshop op locatie te organiseren . Bel of mail mij voor de mogelijkheden. 

Agenda najaar 2019:

Data:  vrijdag 11 oktober, woensdag 11 december

Tijd:     10.00 - 12.00 uur         

Locatie:     praktijkruimte Meisjeskracht in Oostzaan

Investering:   € 30,00  

Inclusief:       btw, alle materialen, inclusief inzage in het prachtige boek Ik ben 9 met de mogelijkheid om het direct te kopen, thee, koffie, lekkers en een gezellig en leerzame ochtend!

Wil jij hierbij zijn? Meld je dan aan via onderstaand formulier:

Er is plaats voor maximaal 4 personen en vol = vol. 

 

De training tot ‘IK BEN 9’ specialist heb ik gevolgd bij Bauke Borsboom uit Woerden, auteur van het boek ‘IK BEN 9’ en de creator van de ‘IK BEN 9’ specialisatie voor professionals in Nederland en België.