Meisjescoach én coach voor moeders van meiden
Ik ben Angelique van Meisjeskracht
 

Over Angelique


Ja, dit ben ik dus. 


Angelique, coach bij Meisjeskracht.


* IK GELOOF IN DE KRACHT VAN MEISJES EN VROUWEN

* IK ZIE HET GEWORSTEL, DE STRUGGLE OM ZICHZELF TE BLIJVEN BIJ DE MEISJES EN MEIDEN VAN NU

* IK WIL EN KAN VAN BETEKENIS ZIJN VOOR DEZE MEISJES, MEIDEN EN JONGE VROUWEN EN HUN MOEDERSIk ben inmiddels volwassen vrouw, moeder van 4 kinderen en echtgenoot. Maar ook ik ben kind geweest, een  klein meisje met haar onzekerheden. En toch was ik niet een echt meisjes meisje: ik speelde graag buiten, klom op alles wat mogelijk was, speelde met autootjes. Ik was stoer, liet me niet kennen, wilde niet voor iemand onderdoen en praatte nauwelijks over hoe ik me nu eigenlijk echt voelde. Want uiteraard waren er onzekerheden genoeg, maar die liet ik niet zien. Ik had een mooie muur gebouwd om mezelf te beschermen.


Mijn leven speelde zich af tussen de jongens en de mannen. Ik had 2 broers en kreeg 4 zonen.  En natuurlijk had ik ook vriendinnen, maar daar deed ik niet die typisch meisjesdingen mee. Blijkbaar zocht ik het ook niet op. Ik kende en herkende dus ook deze meisjesenergie niet. Nadat het leerkracht zijn mij meer energie begon te kosten, dan dat het opleverde, besloot ik de post-hbo opleiding voor kindercoach bij BGL&Partners te gaan volgen. En ik kreeg de smaak te pakken, wat had ik dit gemist. De zelfontplooiing, het absorberen van alle kennis en het reflecteren op mezelf, mijn gedrag, mij hele ik. Mijn studeerdrift was niet meer te stoppen. Door diverse andere opleidingen te volgen op het gebied van zelfontwikkeling en coaching (o.a. de reversiemethode bij Sylvia en de meisjescoach opleiding bij Elske), kwam er een bijzondere ontmoeting tot stand tussen mijzelf en het meisje in mij. Het was tijdens een visualisatie en het was prachtig. Het meisje in mij dat ook gezien wilde worden als meisje, met al haar rare en leuke eigenschappen. Het meisje hoefde niet meer stoer te zijn, maar mocht meisje zijn. Dat meisje mocht vertellen hoe ze zich voelde, mocht ontdekken wat haar talenten waren, mocht vallen en werd weer liefdevol opgevangen. Wat een gave ontdekking was dat! 


Dit gun ik alle meisjes, groot en klein. 


Mijn vader stierf toen ik 8 jaar oud was in een auto-ongeluk, waar ook mijn moeder bij betrokken was. Daardoor ging ik al heel jong met mijn broertje naar het zwembad, bracht hem naar bed, las hem voor. Ik weet ook niet meer of ik dit moest doen of dat ik dat uit mijzelf deed. Ik bleef mijn moeder ontlasten en dit heeft ervoor gezorgd dat ik van aanpakken houdt, niet zeuren, wat gedaan moet worden moet gedaan worden, eigenlijk een mannenenergie. Op dat moment was het nodig, nu al lang niet meer (al komt het soms nog van pas). Ik mag nu vrouw zijn, helemaal van top tot teen. Maar door mijn jeugd, begrijp ik wel heel goed de onzekerheid van meiden, de struggle om niet te pleasen maar een eigen mening te hebben, en heb ik aan den lijve ondervonden hoe je als moeder het voorbeeld bent voor jouw dochter en hoe jouw dochter alles doet om jou te ontlasten.Okay, mijn meisje was dus wakker geworden. Ik kocht een gekke roze bank want mijn interieur moest vrouwelijker, en ik begon koken een creatieve bezigheid te vinden en …. winkelen bleek best leuk te zijn, haha.  En ik maakte moodboard voor mijn praktijk met als kers op de taart. Ik kan nu oprecht en met liefde zeggen dat ik een unieke Meisjescoach ben. Eentje waar ik zelf als meisje echt behoefte aan had en die ik alle meisjes, meiden en hun moeders gun.


Word en blijf vooral meisje, zie je talent en maak daar gebruik van. Word weerbaar en toon lef, maar vergeet niet je gevoel en je creaviteit in te zetten. Daarom meisjeskracht, omdat ik jou zowel moeder als dochter, dolgraag wil ondersteunen om de sparkle in jezelf weer te hervinden om jezelf te kunnen zijn zonder jezelf daarbij weg te cijferen.


Ik hoop je te mogen ontmoeten, want meisjeskracht en meisjesenergie is wat de wereld nodig heeft.  
Ik ben o.a. opgeleid en aangesloten bij:

 

 

 
 
E-mailen
Bellen
Instagram