Kindercoach  
Bij Angelique 
 

Over Angelique

Ja, dit ben ik dus. 

Angelique, (kinder)coach Bij Angelique


* Ik geloof in de kracht van kinderen en hun ouders

* Ik zie kinderen worstelen om zichzelf te blijven

* Ik wil en kan van betekenis zijn voor deze kinderen en hun oudersIk ben getrouwd en inmiddels moeder van 4 volwassen kinderen. 

Maar ook ik ben kind geweest, een  klein meisje met haar onzekerheden. En toch was ik niet een echt meisjes meisje: ik speelde graag buiten, klom op alles wat mogelijk was, speelde met autootjes. Ik was stoer, liet me niet kennen, wilde niet voor iemand onderdoen en praatte nauwelijks over hoe ik me nu eigenlijk echt voelde. Want uiteraard waren er onzekerheden genoeg, maar die liet ik niet zien. Ik had een mooie muur gebouwd om mezelf te beschermen.


Mijn leven speelde zich af tussen de jongens en de mannen. Ik had 2 broers en kreeg 4 zonen.  En natuurlijk had ik ook vriendinnen, maar daar deed ik niet die typisch meisjesdingen mee. O ja, ik heb wel mijn barbie periode gehad, maar die duurde niet heel lang. Blijkbaar zocht ik het ook niet op. Ik kende en herkende dus ook deze meisjesenergie niet. Nadat het leerkracht zijn mij meer energie begon te kosten, dan dat het opleverde, besloot ik de post-hbo opleiding voor kindercoach bij BGL&Partners te gaan volgen. En ik kreeg de smaak te pakken, wat had ik dit gemist. De zelfontplooiing, het absorberen van alle kennis en het reflecteren op mezelf, mijn gedrag, mij hele ik. Mijn studeerdrift was niet meer te stoppen. Door diverse andere opleidingen te volgen op het gebied van zelfontwikkeling en coaching (o.a. de reversiemethode bij Sylvia en de meisjescoach opleiding bij Elske), kwam er een bijzondere ontmoeting tot stand tussen mijzelf en het meisje in mij. Het was tijdens een visualisatie en het was prachtig. Het meisje in mij dat ook gezien wilde worden als meisje, met al haar rare en leuke eigenschappen. Het meisje hoefde niet meer stoer te zijn, maar mocht meisje zijn. Dat meisje mocht vertellen hoe ze zich voelde, mocht ontdekken wat haar talenten waren, mocht vallen en werd weer liefdevol opgevangen. Wat een gave ontdekking was dat! De naam van mijn bedrijf Bij Angelique slaat dan ook op mijn eigen ontdekte kracht. Want jezelf zijn is goed genoeg.


Mijn vader stierf toen ik 8 jaar oud was in een auto-ongeluk, waar ook mijn moeder bij betrokken was. Daardoor ging ik al heel jong met mijn broertje naar het zwembad, bracht hem naar bed, las hem voor. Ik weet ook niet meer of ik dit moest doen of dat ik dat uit mijzelf deed. Ik bleef mijn moeder ontlasten en dit heeft ervoor gezorgd dat ik van aanpakken houdt, niet zeuren, wat gedaan moet worden moet gedaan worden, eigenlijk een mannenenergie. Op dat moment was het nodig, nu al lang niet meer (al komt het soms nog van pas). Ik mag nu vrouw zijn, helemaal van top tot teen. Maar door mijn jeugd, begrijp ik wel heel goed de onzekerheid, de struggle om niet te pleasen maar een eigen mening te hebben, en heb ik aan den lijve ondervonden hoe je als moeder het voorbeeld bent voor jouw kind en hoe jouw kind alles doet om jou te ontlasten. Opgegroeid zonder vader, zonder mannelijk rolmodel, dat doet iets  met je. Daarom ben ik mij extra bewust wat het betekent voor kinderen om zonder vader op te groeien, of omdat hij er niet meer is of omdat hij niet meer dagelijks in je leven aanwezig is.


Inmiddels heb ik al een tijdje mijn sparkle ontdekt en gun ik jouw kind ook de sparkle weer te hervinden. 


Vanuit mijn eigen ervaring met 4 jongens en mijn specialisatie als meisjescoach zijn zowel meisjes als jongens van harte welkom. 


Ik ben o.a. opgeleid en aangesloten bij:

 

 • bgl-logo_4
  bgl-logo_4
 • BEELDMERK_SPECIALIST
  BEELDMERK_SPECIALIST
 • kidsyoga
  kidsyoga
 • Logo Theekransjes
  Logo Theekransjes

 

 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram